2016. december 18.

Lenmagzselés szemránckrém



Ezt a csodát tovább nem tartogatom magamnak: most megosztom Veletek is bőrfeszesítő szemránckrémem egyszerű receptúráját.


Az elmúlt éveim bővelkedtek hajnalig nyúló lekvár kotyvasztásokkal, éjszakázásokkal, ebből kifolyólag ráncaim megszaporodásával. Folyton bennem volt a kompenzálási vágy elszenvedett arcbőröm iránt. Míg egy nap szembejött a megoldás: lenmagzselés szemránckrém ÖkoAnyutól, Nagy Rékától.



Antalvali oldalán is rábukkantam itt
Egy félóra alatt megalkottam az első verziómat, és izibe lenyűgözött zselés állaga, az olajok tápláló gondoskodása, a kakaóvaj fenséges illata. 

Imádom megadni a reggeli gyűrött arcomnak ezt a jóleső feszesítő simítást.

Ennyire imádom :)


És akkor lássuk a bűvös hozzávalókat! 



Így készül a lenmagzselé:

4 evőkanál lenmagot főzzünk fel 4 deciliter vízzel, amíg zselésedni nem kezd. Ezt látni fogjuk, vigyázni kell, hogy ne legyen túl sűrű, mert nehéz lesz leszűrni. Ha kész, szűrjük le egy kis lyukú szitán így kapjuk meg a lenmagzselét.


Dupla falú edényben, vízgőz felett olvasszuk össze a következő olajakat:


4 gramm mandulaolaj
2.5 gramm olívaolaj
1 gramm E vitamin
2 gramm lysolecitin - (én ezt nem tudtam beszerezni)
2.5 gramm kakaóvaj
1 gramm sheavaj


Ezeket olvasszuk össze míg fel nem olvad az összes komponens. Folyamatosan keverjük, s adjuk hozzá 2.5 gramm glicerint. 


Az egészet keverjük össze villával, kézi erővel vagy robotgép dagasztókarjával, és mehet is a tégelyekbe: kész!



Lysolecitin hiányában a tartósítása még kérdőjeles, 2-3 hétig van szavatossága szobahőmérsékleten, hűtőben biztosabb a tárolása.

Kis üvegcséimet kísérő Nő társaimnak szóló üzenet: 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!